Buscar


Assalamualaikum semua

ada rakan2 me yang selalu tanya soalan macam ni

1) anak2 tak semput ke kalau bela kucing byk2 
2) tak pecah ker barang2 kaca perhiasan kat rumah
3) baju ngan langsir rumah mesti jahanam kan?
4) buat perabes duit jer gi hantar kucing2 ni gi vet

ni jawapan me pada mereka

1) alhamdulillah so far mereka takder alahan dengan bulu kucing, cuma bila demam atau selsema me minta anak2 kurangkan masa bermesra2 dengan kucing
2) kalau pecah me beli baru jer
3) jahanam pun takper asalkan kucing2 me rasa puas hati
4) takper duit tabung me dengan Mr. Hubby bukan minta kamu pun

menjawab sambil mata ke atas tangan ke bahu

Jiran yg Busy Giler (selalu org sebut Buzybody)


Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua

Ya Allah, dah lama giler tak hupdate blog, memang busy tersangat2 sampai paswot pun boleh lupa, puas minta tolong Mr.  Hubby godek2 kan sampai dapat balik blog tercinta ku ini... Hehehehehe

Sebagai pengenalan semula saja nak SHARE pasal diri sendiri dan kisah jiran me yang paling busybody

me tak tahulah apa penyakit jiran sebelah umah ni, kerjanya mengendap rumah panjang2 kan leher dan suka mengintip me bila sapu sampah kat tempat parking kereta, setiap kali me keluar nak buang sampah mulalah dia ngendap2 kat tepi tiang rumah dia, macam lah me tak perasan (hey badan u besar hokey, tiang tu terlalu kecik utk u menyorok), Jahatnya mulut... Hehehehehehe

~~Kembali Menulis Setelah Tempoh Bertenang Tamat~~

Assalamualaikum dan selamat pagi ..... :)

rasanya dah nak setahun me hupdate blog yang dah bersawang ni, maklumlah hari2 kerja berat... APTB (apa pun tak bley) Hahahahahaha

berhenti menulis di blog kerana perlu mencari ketenangan diri, tapi bukan bergaduh dgn Mr. Hubby, me berhenti berblog setahun kerana nak beri semangat padanya,tapi takpe malas nak cerita maklumlah cerita benda yg berunsur politik karang kena pakai baju hijau / biru pulak lepas tu terus  nak capai mikropon .. adehhhhhh

bila tension2, mesti nak ajak kembar borak2 dulu, lepas tu barulah main kejar2 ngan anak2 bulus yang 20 hekor tu, main kejar2 bukan me yang pancit tapi anak2 bulus terutama Hector.. :)

yang kat bawak ni Opmotet Prime, motet ni bahaya dia bole bertukar2 rupa sekejap jadi kucing, sekejap jadi lori menan.. HahahahaHeheheheHuhuhuhu


Cuba tengok si Opmotet Prime ni, kerja nya asyik main jer, sampailah me rasa nak tercabut anak tekak bila dia jatuhkan langsir, dah lah tak pernah rasa bersalah, bila me marah dia boleh pulak buat muka seposen lepas tu dok bergulung dalam langsir tu... agaknya kata motet 'ada aku kisah', kalau motet jawab macam tu rasa2 boleh tak me jawab balik kat dia 'aku tak kisah tapi apa yang ko kisahkan?' Hahahahahaha macam sengal jer :)


Me, Mr. Hubby, Friends & Twin Daughter - Alamanda, Putrajaya

Assalamualaikum semua ....

dah lama me tak hapdet belog, netbook pun macam dah berabuk jer tak kena usik... Yelah asyik curi pakai Laptop Mr. Hubby jer :).

malam ni me nak update pasal makan2 dan jalan2 cari pasal, hari apa yang me makan ni pun me tak ingat dah. Walau macamanapun me dan Mr. Hubby nak ucapkan terima kasih banyak2 pda kak Ita kerna sudi belanja ( kak Ita yg bertudung tu - Insyaallah me akan mengikut jejakmu yer kak :))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kalau Nak Dengar, Pastikan Speaker Jangan Bukak Kuat Sangat ... Enjoy