Buscar


Assalamualaikum semua

ada rakan2 me yang selalu tanya soalan macam ni

1) anak2 tak semput ke kalau bela kucing byk2 
2) tak pecah ker barang2 kaca perhiasan kat rumah
3) baju ngan langsir rumah mesti jahanam kan?
4) buat perabes duit jer gi hantar kucing2 ni gi vet

ni jawapan me pada mereka

1) alhamdulillah so far mereka takder alahan dengan bulu kucing, cuma bila demam atau selsema me minta anak2 kurangkan masa bermesra2 dengan kucing
2) kalau pecah me beli baru jer
3) jahanam pun takper asalkan kucing2 me rasa puas hati
4) takper duit tabung me dengan Mr. Hubby bukan minta kamu pun

menjawab sambil mata ke atas tangan ke bahu


cuba lihat anak2 ku ini, ini gambar sebelum demam, seronok men beskal kat depan umah sampai 3 pagi baru nak masuk, Ya Allah mata me dah ngantuk tahap gaban tapi gagahkan juga nak teman... Hew3




Esoknya tu si adik demam panas, me lah yang paling nak pengsan sebab adik kena sawan sebelum tu, tapi Alhamdulillah sebab Mr. Hubby pantas rawat dia dan trus amik cuti utk jaga anak2 ... That's my Lovely Hubby ;)


Bawak ke Hospital doktor cam tau2 jer kat umah ada kucing, bila aku tanya pandainya doktor teka (kengkadang me ni jahat saja nak test kepintaran doktor tersebut.. ekekeke) doktor jawab, dari cara anak kamu bernafas saya boleh agak.. Huh dari cara anak me bernafas dia dah oleh agak??? dasat tol, terus me sound (cara yg baik tau) ke doktor nampak baju saya penuh ngan bulu kucing.. Kuang3

Doktor senyum simpul dan jawab, Ye jugak tu saya nampak byk bulu kucing kat baju (maaf yer, ini bukan kes malas tapi ni kes emergency sampai me dan Mr. Hubby tak sempat nak capai roller utk bersihkan bulu kucing walaupun waktu itu roller di depan mata)


tgk budak bertiga di atas ni dari kiri namanya Sri Leena, Rambo First Blood dan juga Jason Bourne (ada lagi yg takde lam gambo ni, takpelah bagi can 3 ekor ni famos) semua jumpa kat kedai makan pasti umur baru berusia kurang dari 3 bulan, kat rumah me ni takder kucing beli semua kutip kat tepi jalan jer, walaupun kucing2 me ni pangkat tepi jalan jer tapi selera makan masyaallah mengalahkan DIVA, nak makan yg best jer, me ngan Mr. Hubby hari2 kalau ikutkan kena makan bubur kosong atau sup kosong jer.. Hehehehe


lagi satu ada juga soalan macam ni

1) macamana nak hilangkan bau2 yang kurang enak bila bela kucing byk2 yer

jawapan

1) ada byk benda yang boleh kita guna utk hilangkan bau2 yg ada dalam rumah bila kita bela kucing, contohnya macam yg atas ni namanya Air Purifier, memang bagus sebab selain ia mengeluarkan bau2 yang wangi ia juga menyerap habuk dan juga bulu kucing ... ;)

Tapi, please3 jgn tanya harganya sebab ni me pinjam ni dari mak ... pinjam??? rasanya nak setahun dah... Hahahahahaha

P/S : tunggu next update pasal ting tong tung 

Okey cau dulu




0 muncung Cik Wok:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kalau Nak Dengar, Pastikan Speaker Jangan Bukak Kuat Sangat ... Enjoy