Buscar

~~Kembali Menulis Setelah Tempoh Bertenang Tamat~~

Assalamualaikum dan selamat pagi ..... :)

rasanya dah nak setahun me hupdate blog yang dah bersawang ni, maklumlah hari2 kerja berat... APTB (apa pun tak bley) Hahahahahaha

berhenti menulis di blog kerana perlu mencari ketenangan diri, tapi bukan bergaduh dgn Mr. Hubby, me berhenti berblog setahun kerana nak beri semangat padanya,tapi takpe malas nak cerita maklumlah cerita benda yg berunsur politik karang kena pakai baju hijau / biru pulak lepas tu terus  nak capai mikropon .. adehhhhhh

bila tension2, mesti nak ajak kembar borak2 dulu, lepas tu barulah main kejar2 ngan anak2 bulus yang 20 hekor tu, main kejar2 bukan me yang pancit tapi anak2 bulus terutama Hector.. :)

yang kat bawak ni Opmotet Prime, motet ni bahaya dia bole bertukar2 rupa sekejap jadi kucing, sekejap jadi lori menan.. HahahahaHeheheheHuhuhuhu


Cuba tengok si Opmotet Prime ni, kerja nya asyik main jer, sampailah me rasa nak tercabut anak tekak bila dia jatuhkan langsir, dah lah tak pernah rasa bersalah, bila me marah dia boleh pulak buat muka seposen lepas tu dok bergulung dalam langsir tu... agaknya kata motet 'ada aku kisah', kalau motet jawab macam tu rasa2 boleh tak me jawab balik kat dia 'aku tak kisah tapi apa yang ko kisahkan?' Hahahahahaha macam sengal jer :)




(gambar lama - contoh jer)

lepas dah layan kesengalan motet, me naik atas untuk lipat baju, ternampak pulak Hector dan Sporty main gusti2, selalunya si sporty ni main gusti2 ngan motet sebab kalau mereka bergaduh sambil geget2 kepala mereka akan dipanggil sportet prime, nama yg tidak asing lagi dalam rumah ku syurga ku ini ... :)


kalau datang dan masuk dalam rumah ni, atas bawah kiri dan kanan rumah ni mesti ada kucing, kalau nak turun tangga tu mesti nak kena menari tango sebab anak2 bulus suka nyelit2 celah kaki, dulu suka juga bila kawan2 datang nak ziarah me, tapi bila ada kes kawan yang datang rumah dan dok perli macam2 kat me pasal bela kucing tepi jalan dan byk juga ayat2 pedas yg dikeluarkan mengenai kucing me, sampai satu tahap me dah tak tahan me terus sound ini macam 'tak datang rumah aku pun takper'... dan rasa yang paling kejam 'kalau ko xcident tengah jalan dengan kucing, mungkin kucing aku hantar dulu ke spital, ko.. aku bagi henpon dan ko tepon ambulance sendiri ... bila fikir balik adakah me terlalu kejam mengeluarkan kata2 itu... ouchhhh kejam? kejamnya aku... ko ado???? Hahahahahaha

oklah ... cukuplah pengenalan semula utk kali ini, tunggu hupdate yg selanjutnya.. assalamualaikum


Wachaaaaaaaa !!!!!
dari Abam Iyo untuk semua ;)


P/S : sila tunggu next hupdate.. ada cerita gempar dan gempak juga gempita ..Hehehehe


1 muncung Cik Wok:

SITI NAJIHAH PAWIRA

cepat cepat la ya hapdet blog kak maria . hehhe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kalau Nak Dengar, Pastikan Speaker Jangan Bukak Kuat Sangat ... Enjoy