Buscar

Jiran yg Busy Giler (selalu org sebut Buzybody)


Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua

Ya Allah, dah lama giler tak hupdate blog, memang busy tersangat2 sampai paswot pun boleh lupa, puas minta tolong Mr.  Hubby godek2 kan sampai dapat balik blog tercinta ku ini... Hehehehehe

Sebagai pengenalan semula saja nak SHARE pasal diri sendiri dan kisah jiran me yang paling busybody

me tak tahulah apa penyakit jiran sebelah umah ni, kerjanya mengendap rumah panjang2 kan leher dan suka mengintip me bila sapu sampah kat tempat parking kereta, setiap kali me keluar nak buang sampah mulalah dia ngendap2 kat tepi tiang rumah dia, macam lah me tak perasan (hey badan u besar hokey, tiang tu terlalu kecik utk u menyorok), Jahatnya mulut... Hehehehehehe

me bukannya apa, jiran ni suka nak amik tahu ada berapa ekor kucing kat dalam umah ni sebab dia memang tak suka kucing, maklumlah dulu ada kes stray cat selalu datang umah tumpang makan dan sekali sekali masuk umah dia dan bagi finger print kat kereta anak dia yg baru lepas cuci (tapi itu katanya, sebab bila me peratikan keta tu, keta kat kedai potong lebih kilat dari keta anak dia.. Ahakkkkssss

sliding door kat rumah ni tinted kalau siang2 tu memang org tak nampak apa yg ada kat dalam, tapi yg dalam rumah boleh nampak jelas apa yg ada diluar, setiap kali si penyebok ni nak lalu depan umah dia mesti berhenti depan pagar dan intai2 kepala dia perati kan rumah, macamlah me ni tak nampak dan buta, pernah sekali masa dia ngendap2 me terus buka sliding door dan tanya kat dia ini macam "mau apa? kalau mau masuk cakap saja"
terus dia terkejut babun waktu tu... Hahahahahaa

me cerita kat Mr. Hubby, terus dia cakap tak baik tapi dalam masa yg sama dia gelak guling2 plak... APTB

P/S : maaflah tiada gambar dia, kalau ikutkan hati nak jer letak muka dia kat sini, tapi takyahlah upload sebab membazir gig berokband me jer.. Hehehehe

Oklah sampai disini jer, jumpa esok 

Cau... Cin... Cau








0 muncung Cik Wok:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kalau Nak Dengar, Pastikan Speaker Jangan Bukak Kuat Sangat ... Enjoy